I virktagen

Åh nu virkas det kan jag säga. Nya projekt växer fram och jag undrar när det ska synas i garnförrådet att antalet restgarner minskar...Snart börjar utmaningen att lyckas förvandla de små små garnresterna till något vettigt, kanske blir det en himla massa mormorsrutor... Just nu virkas det på en ny sorts grytlapp utifrån diagram, lite knussligt men det ska nog gå. Lägger upp bild på den när den är klar (eller rättare sagt dom, tanken är ju att det ska bli två matchande....) Kollade i mitt "fotoarkiv" och hittade däremot en annan väldigt "bra"  och lätt grytlapp.

Beskrivning:

Grytlappen görs lämpligast med dubbelt bomullsgarn. Vänd alla varv med en lm. Alla fastmaskor virkas i den barkre maskbågen.
Lägg upp 9 lm med virknål som passar garnet och slut dem till en ring.
Varv 1: 13 fm runt lm-ringen
Varv 2: 6 fm, 3 fm i nästa fm, 6 fm.
Varv 3: 7 fm, 3 fm i nästa fm, 7 fm.
Fortsätt att virka med ökningar i mittmaskan som på varv 3 så att det blir 1 fm mer på varje sida om mittmaskan varje varv. Gör ca 11 varv eller tills den känns lagom storleksmässigt.
Virka fyra likadana "trekanter" och sy eller virka sedan ihop dem.

Tips: Vill eller orkar man inte pyssla med att göra fyra bitar och sedan sätta ihop kan man virka en stor triangel genom att fortsätta virka tills grytlappen är tillräckligt stor.

/Jenny1 kommentar: