Fröbröd

(vet inte varför bilden kommer på fel håll...)

Här är i alla fall ett riktigt gott och mättande fröbröd för oss som vill hålla blodsocker och kolhydrater nere.
Brödet återfinns, med viss modifikation, i senaste numret av IFORM.

1 Limpa
150 gram mandelmjöl/hasselnötsmjöl (jag använde det senare och det blev toppengott!)
100 gram sesamfrön
100 gram linfrön
100 gram solrosfrön
150 gram pumpakärnor (kan uteslutas och bytas ut mpt andra för att hålla nere kolhydraterna ytterligare)
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt/smulat flingsalt
5 ägg

  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Vispa upp äggen
  • Blanda samman samtliga ingredienser
  • Häll upp smeten i en bakplåtsklädd brödform
  • Grädda i 70 minuter.
  • Låt brödet svalna helt.
  • Förvara i kylskåp, invirat i handduk och i plastpåse.
  • Brödet skivas lätt upp om det får ligga ett dygn.

Brödet går finfint att frysa in och rosta. Riktigt mättande och kräver en hel del fröjdfullt tuggande!

/ Jenny




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar