Kalasbullar!

Superlyxiga och smarriga bullar

Minst 40 bullar

1 pkt jäst
150 gram smör
6 dl mjölk
2 dl socker (kan ersättas av vit baksirap)
2 msk mald kardemumma
7½ - 8½ dl vetemjöl

Fyllning
200 gram smör, rumsvarmt
4 msk krossade kardemummakärnor/mald kardemumma
12 msk strösocker
2 tsk vaniljpulver

Pensling och garnering
1 uppvispat ägg
3 msk socker
2 msk krossade kardemummakärnor

Smula jästen i en bunke/maskin.
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll smör/mjölk på jästen och lös upp.
Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Sätt på ugnen, 175 grader
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen
Dela degen i fyra delar och kavla ut, bre på fyllning och lägg i formar, efter hand (jag har lagt mina på höjden istället för att lägga dem ner som vanliga kanelbullar)
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Tryck till bullarna lite så de inte jäser upp i ugenen och välter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över socker och kardemumma.
Grädda i ugnen ca 8-10 minuter eller tills de fått lagom gyllne färg.

Klara färdiga njut! Gärna med ett glas mjölk ;)

/jenny

1 kommentar:

  1. Vattnas i munnen...Låter ju hur smarriga som helst! Lovat familjen att baka nu när handen blivit bättre, men att baka bullar tycker jag inte om! Sånt kladd och blir aldrig så goda som andras!

    SvaraRadera