Virkade stövlar tutorial

Jag har gjort ett par virkade boots/innestövlar, med inspiration från många olika fina bilder på internet. Dock ville jag ha en lite stadigare och varmare sula med tanke på dessa kalla golv.
Resultatet blev så här:
Virkade inneskor
 
Jag har gjort dem på frihand utifrån bilder och egna idéer. Jag är så bara så dålig på att skiva ner hur jag gör men lyckades trots det få till två stycken som är näst intill identiska. Klapp på axeln.
 
På andra stöveln tog jag i alla fall lite foton under arbetets gång.

Jag använda mig av en filtsula som jag klippte till i lagom storlek. Sedan stack jag hål med en nål för att sedan använda mig av en smal virknål för att göra ett första varv med fasta maskor. Detta moment var lite meckigt och alldeles säkert blir det lättare med en håltång, men det hade jag ingen.
 

Därefter virkade jag reliefstolpar på de fasta maskorna, se till att det är jämt antal. Reliefstoplar: stolpe med omtag ner kring hela maskan, varannan bakifrån, varannan framifrån. Detta gjorde jag rakt upp i tre varv. Kan tänka mig att det till större storlek behövs fyra eller fem stolpar rakt upp innan minskning.
 

Sedan börjar minskningen, jag hoppar helt enkelt över ca fem bakre stolpar jämt fördelat över tåpartiet.
Jag virkade sammanlagt sju varv och minskade ett par stolpar varje varv.

Därefter börjar crocodile stitch virkandet, jämt delbart med sex. Mönster på Crocodile stitch hittar ni HÄR eller på youtube där det finns jätte bra tutorials.


Jag gjorde fyra rader med Crocodile stitch och avslutade med fastmaskor runt öppningen. Klart!
 
Virkde stövlar
Här ett par mindre, i pyttemodell. Här har jag virkat sulan, passande en liten bebis.Dessa inneskor var väldigt roliga att göra, och gick riktigt fort. Det passade mig väldigt bra att utgå från en färdig sula eftersom jag tycker det är aptråkigt att virka sulan...

God virkning

2 kommentarer:

  1. Hur gjorde du sulan ? :)

    SvaraRadera
  2. Jag lade upp tio lm just till denna storleken och sedan virkade jag runt med en ökning i ändarna. En bra och enkel mall på sulor finns här:https://docs.google.com/file/d/0B92baIzeuR3EZjkyNjE1ZTgtYjQ1Yy00NzQzLTliOWMtYzE0NmZhMDNiZDU5/edit?hl=en_US

    eller lite lättare på: http://crochetamigurumi.blogg.se, där hittar du mönster på små skor och mått på uppläggning av sulor. Lycka till!

    SvaraRadera