Polarkakor - barnens favorit

Efter påtryckningar från dottern fick det blir snabbakade polarkakor istället för surdegsbröd och frön.
Så klart tycker om sötade bröd med lagom tuggmotstånd...gäller det för alla barn?

Deg på rågsikt blir fantastiskt skön att jobba med och resultatet riktigt gott! Bakade dubbel sats för säkerhets skull...


Ca 20 stycken

50 gram smör
5 dl vatten
50 gram jäst
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt
  1. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en en bunke/assistent och lös upp med vätskan.
  3. Tillsätt sirap och salt.
  4. Tillsätt det mösta av mjälet. Degen ska släppa kanten och kännas smidig.
  5. Låt jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek under plastfilm eller lock.
  6. Sätt ugnen på 275 grader.
  7. Dela degen i tjugo bitar, forma till runda bullar och kavla ut till tunna kakor ca 0,5 cm tjocka. Nagga kakorna och låt jäsa under duk i ca 10 minuter.
  8. Grädda i ugnen ca 5 minuter eller tills de fått svag, fin färg.
  9. Låt svalna på galler under duk.
/Jenny

2 kommentarer:

  1. Så himla goda! Även syskon uppskattar dessa...

    SvaraRadera
  2. Mina barn skulle nog också gilla såna... de är INTE förtjusta i mina surdegsbröd :-(

    SvaraRadera